Strykekvintett

søndag 11. jun Oppstart kl. 15:00
250,-

Strykekvintett konsert

Et multinasjonalt ensemble, med bakgrunn i Trondheim Symfoniorkesteret, gjester låven i juni..

Søndagens program består av to flotte verk:

Johannes Brahms- Strykekvintett nr. 2 in G opus111
Antonin Dvorak-Strykekvintett nr. 3 opus 97

TSO kammerensemble:
Fiolin: Marianne Thorsen, Ana Termeulen
Bratsj: Julia Neher, Torunn Johanna Uglem Falnes
Cello: Katharina Kühl

Velkommen til Høylemmens lune atmosfære og unik akustikk. Fyll sansene med nydelig klassisk musikk, møt førsteklasses musikere på nært hold – og nyt noe godt å drikke og spise i forkant av konserten. Vi åpner dørene kl.14:00. Barn 16 år og under gratis! Har du tenkt deg på vinsmakingen kvelden før, får du en spesialpris når du kjøper begge arrangementer samtidig.

Om Musikerne

Marianne Thorsen er professor ved NTNU Institutt for musikk, tidligere kunstnerisk leder av Vinterfestspill på Røros, spillende leder av Nash Ensemble of London fra 2000-2015 og aktiv Dextra-musiker. Hun har vunnet Spellemannsprisen for sin innspilling av Mozart fiolinkonserter med Trondheimsolistene.

Ana Termeulen begynte å spille fiolin i hjembyen Amsterdam da hun var 6 år. Hun studerte på Koninklijk Conservatorium i Den Haag før hun tok et års utveksling på Norges Musikkhøgskole i Oslo for å studere hos professor Terje Moe Hansen. I 2019 fikk hun som 23-åring fast jobb i Trondheim Symfoniorkester og Opera og har siden vært aktiv i diverse kammerensembler, blant annet Trondheim Solistene.

Tyske Julia Neher spiller i europeiske orkestre, som Lucerne Festival Orchestra og Mahler Chamber Orchestra. Hun var solobratsjist i Stuttgarter Kammerorchester før hun ble gruppeleder i Arktisk Filharmoni i Tromsø fra 2012-2021. Siden 2021, har hun vært hun solobratsjist i Trondheim Symfoniorkester og Opera. Hun er medlem i kammerensemblet Trio Brax som nylig har utgitt en internasjonal kritikerrost debutplate.

Torunn Johanna Uglem Falnes har studert på Norges Musikkhøgskole og ved Musikkonservatoriet i Amsterdam. Hun er frilans bratsjist, vikarierer i flere av landets orkestre og er fast medlem av det Spellemann-nominerte kammerorkesteret Ensemble Allegria. Denne sesongen har hun vært så heldig å ha årsvikariat i Trondheim Symfoniorkester og Opera.

Katharina Kühl, født i Tyskland, og studerte i Hamburg og i Köln. Fra 2001-2013 var hun medlem i Almandin kvartett som vant flere priser i Tyskland og utlandet. Siden 2010 er hun fast ansatt cellist i NDR Elbphilharmonieorkesteret i Hamburg. I 2022 var hun solocellist i Trondheim Symfoniorkester og Opera og vender jevnlig tilbake dit som vikar.

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram