Nidarøens og Ivar Roger Hansen

lørdag 08. mai Oppstart kl. 14:30
325,-

Velkommen til en flott konsert med topp musikere, et fascinerende foredrag, hjemmelaget lunsj og noe godt å drikke i trygge og stemningsfulle omgivelser.

Fjøsakademiet og Ensemblet Nidarøens, sammen med Ivar Roger Hansen (tidligere direktør ved Ringve musikkmuseum) ønsker å markere frigjøringsdagen 8. mai.  For bl.a å synliggjøre problematikken rundt komponister som av en eller annen grunn valgte ”den gale siden” spilles et program satt sammen med vekt på norske komponister både fra krigstiden og tiden etterpå.  Ivar Roger Hansen har stor kunnskap om dette temaet (har bl.a skrevet en biografi om David Monrad Johansen) og vil foredra om det.

Nidarøens vil også markere at Astor Piazzolla ville fylt 100 år 11. mars i år samt spille noen verker av kjente klassiske komponister.

Ivar Roger Hansen
Ivar Roger Hansen er musikkhistoriker, med musikkvitenskap hovedfag fra NTNU. Gjennom mange år har han arbeidet som kultur- og musikkformidler: som dirigent, foredragsholder, forfatter og programskaper i NRK hvor han bl.a. laget et portrettprogram om Arne Nordheim. I 2013 utga han en biografi om David Monrad Johansen som fikk gode kritikker. Fra 2014 – 2020 var Ivar Roger Hansen direktør ved Ringve Musikkmuseum i Trondheim. Han arbeider for tiden som frilans forsker og forfatter.

Nidarøens:
Ensemblet Nidarøens består av fem musikere fra Trondheim Symfoniorkester og Opera og en fra NTNU Institutt for musikk. Nidarøens er av relativt ny opprinnelse og har spilt flere konserter i Trondheim og Trøndelag.

Musikere i ensemblet:
Hilde Gimse og Liv Trondsetås, violin
Jan Petter Hilstad, bratsj
Anne Lise Fagerli, cello
Trine Knutsen, fløyte
Kåre Aambø, obo

Program:
Øystein Sommerfeldt                       Lys vårmorgen for solo fløyte
David Monrad Johansen                  Utdrag fra Kvintett for fløyte og strykere
Johan Kvandal                                 Fra 2 norske danser for strykekvartett
Tomaso Albinioni                              Konsert for obo og strykere i B-dur
Arne Nordheim                                 Nachruf for strykere
Woodworks                                       Nordiske folkemelodier arrangert for strykekvartett
Astor Piazzolla                                 Bordell fra Tangoens historie & Oblivion
Johann Sebastian Bach                   Menuet og Badinerie fra Suite i h-moll

Fjøsakademiet er opptatt av at publikumet skal ha en trygg og trivelig konsertopplevelse. I tråd med de siste smittevernreglene, får vi muligheten til å legge ut et begrenset antall med billetter. Disse kjøpes på forhånd enten via Hoopla eller ved å ta kontakt med Fjøsakademiet.

Arrangementet er på Høylemmen, Fjøsakademiets kulturlåve på Glåmos. Baren og matsalg åpner allerede kl.13:00 og bestilling blir tatt ved bordet. Vennligst hold ‘korona’ avstand, sprit hendene og bli hjemme ved sykdomstegn. På grunn av pandemien er arrangementet dessverre forbeholdt publikum bosatt i Røros kommune.

Konserten arrangeres i samarbeid med Trondheim
Symfoniorkester & Opera og med støtte fra Norsk kulturrådet

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Kafé på Høylemmen

onsdag - onsdag 07 - 28. jul kl. 11:00 - 15:00
0,-
Les mer

Babettes gjestebud

Les mer

Alpaca

Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram