OM OSS

Slektsgård i 300 år

Gården Ellen-rommet på Vintervollen rett utenfor Glåmos og 10 km fra Røros, har vært hjemmet til Vintervold-slekten i over 300 år. Frem til ca 1990 var det drevet melkeproduksjon av Rørosku. Dagens låve ble tegnet av Per Borten (statsminister fra 1965-71) og stod ferdig i 1949. Den har alltid vært kalt Høylemmen og er flaggskipet i bedriften Fjøsakademiet i dag.

 

Foto: Ukjent, Rørosmuseets arkiv ‘Gårdsanlegg på Ellenrommet, Vintervollen,Glåmos ca 1950’.

Norsk-Britisk vertskap

Dagens gårdseier Hans Vintervold tok over Ellen-rommet i 2005, lenge etter at gårdsdriften hadde blitt lagt ned. Hans har utdannelse innen agronomi, bank og forsikring og var ordfører i Røros kommune i tre perioder fra 2007-2019. Hans traff Lindsay i 2005 og de giftet seg i 2015.

Britiske Lindsay Winfield-Chislett er grunnleggeren og daglig leder for Fjøsakademiet. Lindsay er utdannet i London og flyttet med familien til Norge i 1985. Der etablerte hun seg raskt som en dyktig og allsidig musiker. I Molde, der hun bodde i 15 år, ble hun engasjert i Teatret Vårt, Operaen i Kristiansund og Molde Domkirke, samt jobbet i kulturskolen, videregående skole og som kordirigent. Lindsay er også kvalifisert som språklærer og drev i flere år et eget firma for å lære engelsk til både private grupper og bedrifter – bl.a. til Folkeuniversitetet, National Oilwell Varco, Brunvoll Thrusters AS, Innovasjon Norge, Pensjonistuniversitetet, Fylkeshuset i Møre og Romsdal og Høgskolen i Molde.

I 2010 flyttet hun til Røros-distriktet hvor hun tidligere har jobbet på utendørsspillet Elden, Femundløpet, kulturskolen og som dirigent for flere kor. I dag dirigerer hun mannskoret, Røros sangforening, og ellers jobber eksklusivt med Fjøsakademiet. 

 

'Det kulturelle menneskets lekeplass'

Siden bedriftens oppstart i Oktober 2010 har Fjøsakademiet vært et verksted for kurs, workshops, foredrag, språkundervisning og mer. Vi har arrangert studieturer til Shetland og Italia og, i 2016, tok vi låven i bruk som et kulturhus og selskapslokale. Kårboligen rommer kontoret og tre leiligheter til utleie.

På bildene over: Kjøttrull-sying, Barnas pappmasjé kurs & utstilling, Klæsskakebaking og sopptur.

Instagram