OM OSS

Slektsgård i 300 år

Gården Ellen-rommet på Vintervollen,10 km fra Røros, har vært hjemmet til Vintervold-slekten i over 300 år. Frem til ca 1990 var det drevet melkeproduksjon fra Rørosku. Låven som står i dag ble tegnet av Per Borten (statsminister fra 1965-71) og stod ferdig i 1949. Den har alltid vært kalt Høylemmen og er flaggskipet i bedriften Fjøsakademiet i dag.

 

Norsk-Britisk vertskap

Dagens gårdseier Hans Vintervold tok over Ellenrommet i 2005, lenge etter at gårdsdriften hadde blitt lagt ned. Hans har utdannelse innen agronomi, bank og forsikring og var ordfører i Røros kommune i tre perioder, fra 2007-2019. Hans traff Lindsay i 2005 og de giftet seg i 2015.

Britiske Lindsay Winfield-Chislett er grunnlegger og eier av Fjøsakademiet. Lindsay er utdannet musiker i London og flyttet med familien til Norge i 1985. Hun raskt etablerte seg som en dyktig og allsidig musiker. I Molde, der hun bodde i 15 år, ble hun engasjert i Teatret Vårt, Operaen i Kristiansund og Molde Domkirke, samt jobbet i kulturskolen, videregående skole og som kordirigent. Lindsay er også kvalifisert som språklærer og drev i flere år et eget firma for å lære engelsk til både private grupper og bedrifter – bl.a. til Folkeuniversitetet, National Oilwell Varco, Brunvoll AS, Innovasjon Norge, Pensjonistuniversitetet, Fylkeshuset i Møre og Romsdal og Høgskolen i Molde.

I 2010 flyttet hun til Vintervollen og jobbet bl.a. som vokal-ansvarlig på utendørsspillet Elden, seremoniansvarlig på Femundløpet, fløytelærer på kulturskolen og dirigent for flere av distriktets kor. I dag dirigerer hun mannskoret Røros Sangforening og driver Fjøsakademiet. 

 

'Det kulturelle menneskets lekeplass'

Siden bedriftens oppstart i Oktober 2010 har Fjøsakademiet vært et verksted for kurs, workshops, foredrag, språkundervisning og mer. Vi har arrangert turer til Shetland og Italia og, i 2016, tok vi låven i bruk som et kulturhus og selskapslokale. Kårboligen rommer kontoret og tre leiligheter til utleie.

Kurs i kjøttrullsying
Pappmasjé for barn
Klæsskake-baking
Soppkurs
Fluekastekurs 2020
Fluekastekurs 2020
Konsert med ensemble fra TSO
Blomster ved inngangen til Høylemmen
Bryllupsfeiring
Kårbolig
Ellenrommet ca 1950 (bildet fra Rørosmuseets arkiv)
Høylemmen

Instagram