OM OSS

Slektsgård i 300 år

Gården Ellen-rommet på Vintervollen rett utenfor Glåmos og 10 km fra Røros, har vært hjemmet til Vintervold-slekten i over 300 år. Frem til ca 1990 var det drevet melkeproduksjon av Rørosku. Dagens låve ble tegnet av Per Borten (statsminister fra 1965-71) og stod ferdig i 1949. Den har alltid vært kalt Høylemmen og er flaggskipet i bedriften Fjøsakademiet i dag.

 

Bildet er fra Rørosmuseet sitt arkiv

Norsk-Britisk vertskap

Dagens gårdseier Hans Vintervold tok over Ellen-rommet i 2005, lenge etter at gårdsdriften hadde blitt lagt ned. Hans har utdannelse innen agronomi, bank og forsikring men siden 2008 har han vært ordfører i Røros kommune. Hans traff Lindsay i 2005 og de giftet seg i 2015.

Britiske Lindsay Winfield-Chislett er grunnleggeren og daglig leder for Fjøsakademiet. Lindsay er utdannet i London og flyttet med familien til Norge i 1985. Der etablerte hun seg raskt som en dyktig og allsidig musiker. I Molde, der hun bodde i 15 år, ble hun engasjert i Teatret Vårt, Operaen i Kristiansund og Molde Domkirke, samt jobbet i kulturskolen, videregående skole og som kordirigent.

Lindsay er også kvalifisert som språklærer og drev i flere år et eget firma for å lære engelsk til både private grupper og bedrifter – bl.a. til Folkeuniversitetet, National Oilwell Varco, Brunvoll Thrusters AS, Innovasjon Norge, Pensjonistuniversitetet, Fylkeshuset i Møre og Romsdal og Høgskolen i Molde.

I 2010 flyttet hun til Røros-distriktet hvor hun tidligere har jobbet på Elden, Femundløpet, kulturskolen og som kordirigent, men nå er det Fjøsakademiet og Røros sangforening som tar hele oppmerksomheten. 

 

Tidligere på Fjøsakademiet

Vi har hatt tegne- og malekurs, maleklubb, hage-seminar, geologitur, botanisk vandring, sangkurs, babysang, språkkurs, yoga, taiji, fluebinding, kjøttrull-sying og mye, mye mer. Frem til 2016 ble dagens kontor i kårboligen brukt som klasserom mens større arrangementer ble lagt til Glåmos samfunnshus. De siste 2-3 årene har vi flyttet nesten all aktivitet til Høylemmen. Den er fortsatt ikke helt ferdig men har uansett blitt en spennende kulturarena.

Instagram