OM OSS

Slektsgård i 300 år

Gården Ellen-rommet på Vintervollen,10 km fra Røros, har vært hjemmet til Vintervold-slekten i over 300 år. Frem til ca 1990 var det drevet melkeproduksjon fra Rørosku. Låven som står i dag ble tegnet av Per Borten (statsminister fra 1965-71) og stod ferdig i 1949. Den har alltid vært kalt Høylemmen og er flaggskipet i bedriften Fjøsakademiet i dag.

 

Norsk-Britisk vertskap

Dagens gårdseier Hans Vintervold tok over Ellenrommet i 2005, lenge etter at gårdsdriften hadde blitt lagt ned. Hans har utdannelse innen agronomi, bank og forsikring og var ordfører i Røros kommune i tre perioder, fra 2007-2019. Hans traff Lindsay i 2005 og de giftet seg i 2015.

Norsk-britisk Lindsay Winfield-Chislett er grunnlegger og eier av Fjøsakademiet. Lindsay er utdannet musiker i London og flyttet med familien til Norge i 1985. Hun raskt etablerte seg som en dyktig og allsidig musiker. I Molde, der hun bodde i 15 år, ble hun engasjert i Teatret Vårt, Operaen i Kristiansund og Molde Domkirke, samt jobbet i kulturskolen, videregående skole og som kordirigent. Lindsay er også kvalifisert som språklærer og drev i flere år et eget firma for å lære engelsk til både private grupper og bedrifter – bl.a. til Folkeuniversitetet, National Oilwell Varco, Brunvoll AS, Innovasjon Norge, Pensjonistuniversitetet, Fylkeshuset i Møre og Romsdal og Høgskolen i Molde.

I 2010 flyttet hun til Vintervollen og jobbet bl.a. som vokal-ansvarlig på utendørsspillet Elden, seremoniansvarlig på Femundløpet, fløytelærer på kulturskolen og dirigent for flere av distriktets kor. I dag dirigerer hun mannskoret Røros Sangforening og driver Fjøsakademiet. 

 

'Det kulturelle menneskets lekeplass'

Siden bedriftens oppstart i Oktober 2010 har Fjøsakademiet vært et verksted for kurs, workshops, foredrag og undervisning. Etter hvert ble satsingsområdet utvidet til konserter, kafé, brylluper og andre selskaper. Vi har arrangert kulturreiser på Shetland og mat- og malekurs i Italia. Kårboligen rommer kontor og to utleie-leiligheter.

Instagram