Håpets Kappe

fredag 11. feb Oppstart kl. 20:00

Håpets kappe

Vi får en meget spennende, kritikerrost forestilling i februar når Solfrid Molland og band presenterer Håpets Kappe. Det blir bar og matsalg fra en time før konserten.

Vi har mange ulike religioner, men bare én jord. Å stå opp for jorda vår på tross av ulik tro og livssyn er den bærende ideen bak konserten Håpets Kappe. Det finnes et freds og kjærlighetsbudskap og tekster om å ta vare på skaperverket i alle store verdensreligioner.

Molland har komponert tre musikkstykker inspirert av henholdsvis av en synagoge, en moske og en kirke. I tillegg synger hun sammen med ensemblet tekster hentet fra tre religiøse tradisjoner og skrevet spesielt til prosjektet av Erik Hillestad og Ingvar Hovland.

Musikken reflekterer strømninger i dagens Europa med et tonespråk i skjæringspunktet mellom norsk visesang, arabisk og jødisk folkemusikk og vestlig klassisk kunstmusikk, bundet sammen i et improviserende samspill.

Musikere:
Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill)
Nawar Alnaddaf (oud/vokal)
Hayden Powell (trompet)
Daniel Lazar (fiolin)
Mats Eilertsen (kontrabass)

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun har utgitt fire album ved Kirkelig Kulturverksted med øst-europeisk sigøynermusikk og egne komposisjoner inspirert av ulike europeiske katedraler. Molland er utdannet klassisk pianist ved Østlandets Musikkonservatorium, og har Storfag i musikk fra Universitetet i
Oslo. Hun har tidligere arbeidet med arabisk og jødisk folkemusikk i ensemblet Mirele. Hun ble tildelt Oslo Bys Kunstnerpris i 2015.

Bakgrunn for prosjektet
I det offentlige ordskiftet om tro og livssyn fokuseres det ofte på ulikhet. Men i en tid hvor landet vårt blir stadig mer flerkulturelt og flerreligiøst er det også viktig å fremme felles arv og verdier – det som forener oss tross ulikt livssyn. Vi har bare en jord. Releasekonserten i Oslo Domkirke høsten 2020 ble innledet av tre religiøse ledere i Oslo: biskop Kari Veiteberg, rabbiner Joav Melchior, og imam Hamid Farooq som fortalte om fred- og naturvernbudskapet i hver sin religion.

Sagt om konserten Håpets Kappe:
«Håpets Kappe i Vår Frue kirke ble mer enn en konsert. Det ble en kveld med økt innsikt i dialogens betydning. Den magiske musikken minnet oss om skjønnheten i andres tro. Ord og toner berørte hjertene. Vi trenger opplevelser som dette i en tid med store spenninger og økende polarisering» – Dag Aakre, Kirkelig Dialogsenter i Trondheim.

Anmeldelser av albumet Håpets Kappe:
«Det har blitt intet mindre enn høytidsstund av dette møtet. Hun synger med en ekthet og varme som går rett inn der det gjør godt» – Tore Hammerø, Nettavisen, Oslo

«For et ubeskrivelig, intenst vakkert album. Gudommelig, må jeg nesten si» – Jan Willem Broek, De Subjectivisten, Nederland

«Og hennes pianospill er, som alltid, fremragende…dette er en plate man skal sette seg ned med, lene seg tilbake med tekstheftet, og la Mollands musikk og de fine tekstene komme til deg.» – Jan Granlie, jazzmagasinet Salt Peanuts

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond, Fond for utøvende kunstnere ogTrøndelag fylkeskommune.

Konserten får støtte fra Trøndelag fylkeskommune, Norsk Kulturfond og Fond for utøvende kunstnere

← FORRIGE ARRANGEMENT NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Halloween på Høylemmen

søndag 31. okt Oppstart kl. 15:00
Les mer

Trondheim blåsekvintett

søndag 14. nov Oppstart kl. 14:30
Les mer

This is what I go out and seek

lørdag 07. mai Oppstart kl. 00:00
Les mer

Fluekastekurs

onsdag - torsdag 29 - 30. jun kl. 17:00 - 21:00
Les mer

Babettes gjestebud

Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram