Håpets Kappe

fredag 11. feb Oppstart kl. 20:00

Håpets kappe

Solfrid Molland og band gjester Høylemmen i februar med en spennende og kritikerroste konsert, "Håpets Kappe." Den inngår i vår serie, Musikk og mat. Dørene/baren åpner kl.19:00 og vi har invitert Røros-prest, Harald Hauge, til å innlede forestillingen med noen velvalgte ord rundt konsertens tema .

I alle store verdensreligioner finnes et freds- og kjærlighetsbudskap om å ta vare på skaperverket. Å stå opp for jorda vår på tross av ulik tro og livssyn er den bærende ideen bak konserten Håpets Kappe. Musikken reflekterer strømninger i dagens Europa med et tonespråk i skjæringspunktet mellom norsk visesang, arabisk og jødisk folkemusikk og vestlig klassisk kunstmusikk, bundet sammen i et improviserende samspill.

Molland har komponert tre musikkstykker inspirert av henholdsvis en synagoge, en moske og en kirke, og synger tekster hentet fra tre religiøse tradisjoner. Releasekonserten i Oslo Domkirke høsten 2020 ble innledet av tre religiøse ledere i Oslo: biskop Kari Veiteberg, rabbiner Joav Melchior, og imam Hamid Farooq som fortalte om fred- og naturvernbudskapet i hver sin religion. Vi har invitert Røros sin eminente prest, Harald Hauge, til å dele noen refleksjoner rundt konsertens tema. Dette foregår ca 19:15-19:30.

Musikere:

Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill)
Nawar Alnaddaf (oud/vokal)
Hayden Powell (trompet)
Daniel Lazar (fiolin)
Jo Skaansar (kontrabass)

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun har utgitt fire album ved Kirkelig Kulturverksted med øst-europeisk sigøynermusikk og egne komposisjoner inspirert av ulike europeiske katedraler. Hun har tidligere arbeidet med arabisk og jødisk folkemusikk i ensemblet Mirele. Molland ble tildelt Oslo Bys Kunstnerpris i 2015.

I det offentlige ordskiftet om tro og livssyn fokuseres det ofte på ulikhet. Men i en tid hvor landet vårt blir stadig mer flerkulturelt og flerreligiøst er det viktig å fremme felles arv og verdier – det som forener oss tross ulikt livssyn. Vi har bare en jord.

«Håpets Kappe i Vår Frue kirke ble mer enn en konsert. Det ble en kveld med økt innsikt i dialogens betydning. Den magiske musikken minnet oss om skjønnheten i andres tro. Ord og toner berørte hjertene. Vi trenger opplevelser som dette i en tid med store spenninger og økende polarisering» – Dag Aakre, Kirkelig Dialogsenter i Trondheim.

«For et ubeskrivelig, intenst vakkert album. Gudommelig, må jeg nesten si» – Jan Willem Broek, De Subjectivisten, Nederland

«Hun synger med en ekthet og varme som går rett inn der det gjør godt» – Tore Hammerø, Nettavisen

«Hennes pianospill er, som alltid, fremragende…dette er en plate man skal sette seg ned med, lene seg tilbake med tekstheftet, og la Mollands musikk og de fine tekstene komme til deg.» – Jan Granlie, jazzmagasinet Salt Peanuts

Konserten er støttet av Fond for utøvende kunstnere og Trøndelag fylkeskommune.

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

This is what I go out and seek

lørdag 07. mai Oppstart kl. 00:00
Les mer

Fluekastekurs

onsdag - torsdag 29 - 30. jun kl. 17:00 - 21:00
Les mer

Babettes gjestebud

Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram