Håpets Kappe

fredag 11. feb Oppstart kl. 19:30
325,-

Håpets kappe

'Håpets Kappe' er en enestående og kritikerrost konsert med musikk i skjæringspunktet mellom norsk visesang, arabisk-jødisk folkemusikk og vestlig klassisk musikk. Vi åpner dørene og servere mat fra 18:45 og Harald Hauge holder et kort konsertforedrag kl.19:30.

I alle store verdensreligioner finnes et freds- og kjærlighetsbudskap om å ta vare på skaperverket. Å stå opp for jorda vår på tross av ulik tro og livssyn er den bærende ideen bak konserten Håpets Kappe. Musikkens tonespråk reflekterer strømninger i dagens Europa, og er bundet sammen i et improviserende samspill.

Solfrid Molland har komponert tre musikkstykker inspirert av henholdsvis en synagoge, en moske og en kirke, og synger tekster hentet fra tre religiøse tradisjoner. Releasekonserten i Oslo Domkirke høsten 2020 ble innledet av tre religiøse ledere i Oslo: biskop Kari Veiteberg, rabbiner Joav Melchior, og imam Hamid Farooq som fortalte om fred- og naturvernbudskapet i hver sin religion.

Musikere:

Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill)
Saleh Mahfoud (vokal)
Hayden Powell (trompet)
Daniel Lazar (fiolin)
Torstein Kinn (kontrabass)

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun har utgitt fire album ved Kirkelig Kulturverksted med øst-europeisk sigøynermusikk og egne komposisjoner inspirert av ulike europeiske katedraler. Hun har tidligere arbeidet med arabisk og jødisk folkemusikk i ensemblet Mirele. Molland ble tildelt Oslo Bys Kunstnerpris i 2015.

Bildet: Monika Strømdahl

I det offentlige ordskiftet om tro og livssyn fokuseres det ofte på ulikhet. Men i en tid hvor landet vårt blir stadig mer flerkulturelt og flerreligiøst er det viktig å fremme felles arv og verdier – det som forener oss tross ulikt livssyn. Vi har bare en jord.

«Håpets Kappe i Vår Frue kirke ble mer enn en konsert. Det ble en kveld med økt innsikt i dialogens betydning. Den magiske musikken minnet oss om skjønnheten i andres tro. Ord og toner berørte hjertene. Vi trenger opplevelser som dette i en tid med store spenninger og økende polarisering» – Dag Aakre, Kirkelig Dialogsenter i Trondheim.

«For et ubeskrivelig, intenst vakkert album. Gudommelig, må jeg nesten si» – Jan Willem Broek, De Subjectivisten, Nederland

«Hun synger med en ekthet og varme som går rett inn der det gjør godt» – Tore Hammerø, Nettavisen

 

Bilde: privat

Harald Hauge er sokneprest i Røros og Hitterdal. Han vokste opp i Japan som barn av norske misjonærer der, og har studert musikk i tillegg til teologi. I årene 2016-2019, var han medlem av Nidaros bispbedømmeråd og Kirkemøtet, samt nestleder i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. Han er gift med Hanne og er pappa til Margrethe og Ellen.

Konserten er støttet av Kulturrådet, Fond for utøvende kunstnere og Trøndelag fylkeskommune.

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

En kveld i New Orleans!

fredag 17. feb Oppstart kl. 18:00
250,- Billetter
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram