TrondheimBlåsekvintett

Trondheim Blåsekvintett 50-år!

fredag 14. okt Oppstart kl. 18:00
250,-

Trondheim Blåsekvintett fyller hele 50-år og vi er med på feiringen når de kommer til Høylemmen sammen med gjesteartist, den kjente pianisten Jørgen Larsen.

Trondheim blåsekvintett (TBK) feirer sitt 50 års jubileum i 2022. Feiringen startet med to konserter i mai og fortsetter nå med fire konserter i oktober.

Trondheim blåsekvintett ble startet i 1972 med blant andre Knut Lauritzen som initiativtaker. Mange forskjellige musikere, hovedsakelig tilknyttet Trondheim symfoniorkester har vært medlemmer i TBK i disse 50 årene, og Knut er fremdeles aktiv musiker i kvintetten. Han er sannsynligvis Norges lengstspillende blåsekvintettmusiker!

Kvintetten har hatt kontinuerlig aktivitet i 50 år, og hadde en spesielt aktiv periode fra slutten av 80-tallet og fram til rundt 2005 med konsertreiser blant annet i Sovjetunionen, Spania, Tyskland og Østerrike i tillegg til Sverige og Danmark. TBK har dessuten spilt konserter i hele Norge, fra Storslett i nord til Oslo i sør. I de senere årene har kvintetten hovedsakelig spilt konserter i Trøndelagsregionen.

Dørene åpner kl.17:00

Billettpris:
Voksen kr 250,-
Barn & ungdom (16-år og yngre) GRATIS

Programmet:
Anton Reicha                     Blåsekvintett i Ess-dur 4. sats
Bertil Palmar Johansen    Høstscener
Poulenc                              Sextour (solist Jørgen Larsen)
Carl Nielsen                       Blåsekvintett

Kvintett-musikere:
Trine Knutsen             fløyte
Kåre Aambø                obo
Knut Lauritzen            klarinett
Sarah W Vik                fagott
Peter Hatfield              horn

Solist ved konserten – Jørgen Larsen (piano)

Jørgen Larsen

Jørgen Larsen ble født i 1958. Etter seier i Ungdommens Pianomester i 1973 debuterte han i Trondheim så tidlig som i 1975. Etter studier med Eva Knardahl debuterte han så i Universitetets aula (Oslo) fire år etter. Jørgen Larsen har også studert med Robert Riefling, Albert Ferber (London) og Dominique Merlet (Paris). Etter debutkonsertene i Trondheim og Oslo har Jørgen gitt mange solo-recitals i Norge, London og Paris. Larsen har også spilt med symfoniorkestrene i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim, og han har i alle år vært en markant og etterspurt kammermusiker og akkompagnatør. Hans repertoar omfatter mer enn 30 klaverkonserter og tallrike solo- og kammerverk, som spenner fra Bach til samtidsmusikk. Jørgen Larsen har også urfremført enn rekke verk av norske komponister. Parallelt med sitt omfattende kunstneriske virke har Jørgen Larsen i alle år også vært en skattet pedagog. Han er professor i klaverspill ved NTNUs institutt for musikk.

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Vinsmaking

lørdag 03. jun Oppstart kl. 18:00
Les mer

Konsert

søndag 11. jun Oppstart kl. 16:00
Les mer

Kafé

onsdag 05. jul kl. 11:00 - 15:00
Les mer

Seattle Lilla Spelmanslag

tirsdag 18. jul Oppstart kl. 16:00
Les mer

Konsert fra TICC

lørdag 30. sep Oppstart kl. 13:00
200,-
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram