Trondheim blåsekvintett

søndag 14. nov Oppstart kl. 14:30
325,-

Vi gleder oss til å ta imot Trondheim blåsekvintett og den kjente pianisten, Jørgen Larsen, i vår serie Musikk & mat.

På søndag 14. november ønsker vi velkommen til en hel blåsekvintett pluss en av Norges fremste pianister, og kan garanterer en flott musikalsk opplevelse! I tillegg, kan publikumet nyte noe godt å spise og drikke før konserten begynner.

Programbeskrivelse:

Trondheim blåsekvintett og Jørgen Larsen presenterer utvalgte sentrale verker for blåsere og piano. Programmet er sammensatt av verker som kan beskrives som vakker og forholdsvis lett tilgjengelig musikk. Fransk musikk er sentral for blåsere, og er representert med komponistene Jaques Ibert og Francis Poulenc. For å markere fjorårets Beethovenjubileum, avsluttes konserten med hans flotte kvintett for fire blåsere og klaver. Musikken presenteres av musikerne på konserten.

Musikk & mat

Vi matche det musikalske programmet med mat og vin fra Frankrike og Tyskland. Baren og kaféen åpner kl.13:30 (en time før konsertstart) og menyen inkluderer alltid noe glutenfritt.

Program:

Ibert – Trois pieces breves for blåsekvintett
Poulenc – 2. sats fra Trio for obo, fagott og klaver
A.Zemlinsky – Humoresque for blåsekvintett
Poulenc – Sonate for fløyte og klaver
Beethoven – Kvintett for blåsere og klaver

Jørgen Larsen ble født i 1958. Etter seier i Ungdommens Pianomester i 1973 debuterte han i Trondheim så tidlig som i 1975. Etter studier med Eva Knardahl debuterte han så i Universitetets aula (Oslo) fire år etter. Jørgen Larsen har også studert med Robert Riefling, Albert Ferber (London) og Dominique Merlet (Paris). Etter debutkonsertene i Trondheim og Oslo har Jørgen gitt mange solo-recitals i Norge, London og Paris. I 2004-2006 fremførte han for eksempel samtlige Beethovens sonater for klaver i en serie på åtte konserter. Larsen har også spilt med symfoniorkestrene i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim, og han har i alle år vært en markant og etterspurt kammermusiker og akkompagnatør. Hans repertoar omfatter mer enn 30 klaverkonserter og tallrike solo- og kammerverk, som spenner fra Bach til samtidsmusikk. Jørgen Larsen har også urfremført enn rekke verk av norske komponister, og han har gitt ut flere egne plater, som for eksempel 2L-utgivelsen Thomas D.A. Tellefsen: Complete Piano Works – et album som inneholder nærmere tre og en halv time musikk!

Parallelt med sitt omfattende kunstneriske virke har Jørgen Larsen i alle år også vært en skattet pedagog. Han er professor i klaverspill ved NTNUs institutt for musikk.

Kvintett-musikere:
Trine Knutsen             fløyte
Kåre Aambø                obo
Knut Lauritzen            klarinett
Sarah W Vik                fagott
Peter Hatfield              horn

Konserten arrangeres i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester og Opera

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Kafé på Høylemmen

onsdag - onsdag 06 - 27. jul kl. 11:00 - 15:00
0,-
Les mer

Vinsmaking

fredag 26. aug Oppstart kl. 19:00
Les mer

Babettes gjestebud

lørdag 08. okt Oppstart kl. 17:30
Fra 1750,- Kjøp billett
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram