Endelig, nytt vinkurs! Denne gangen handler det om den suverene franske rødvinsdruen, Pinot Noir.
En fordypning i Pinot Noir fra Frankrike! Ett land, en druetype: hvor stor kan forskjellene være, hva gjør dem annerledes fra hverandre og er de verdt den høye prisen som de i nyere tid har nådd? Bli med og smak selv under en kveld med vinsmaking hvor vi fordyper oss i fire forskjellige vinregioner som hver gir sitt uttrykk for den sjarmerende og forførende druen Pinot Noir – «Vinverdenens primadonna».
Kvelden starter med en velkomstdrink – en sprudlende pinot noir – før vi kommer i gang med selve smakingen. I løpet av kvelden serverer vi fire flotte Pinot Noir viner:
- – Francois Secondé Coteaux Champenois Sillery Rouge, Champagne
– Berthier L’inédit du Champ-Jacquot Pinot Noir, Loire, Coteaux du Giennois
– Barmès-Buecher Pinot Noir Réserve, Alsace
– Domaine Berthelemot Beaune 1er Cru Clos des Mouches, Burgund, Beaune
Her vil du få gode tips og kanskje noen overraskelser.
Kursholderen har plukket ut noen skikkelige smaksvinnere for oss – viner som garantert vil tilfredsstille kresne ganer.
Vi serverer brød og snacks hele kvelden. Gjestene er velkommen til å bli igjen etter smakingen er ferdig (ca 1,5 timer) for å kose seg videre og eventuelt kjøpe noe mer fra baren, som er åpen frem til midnatt. Vi organiserer felleskjøring med drosje mellom Røros og Vintervollen for de som er interesserte.
Kveldens kursholder
Sommelier og vinkonsulent Thomas Hannevig har gleden av å lede dere gjennom denne smakingen. Thomas har vært interessert i vin siden «før han fikk juridisk lov til det» og lidenskapelig opptatt av det siden han begynte på Norsk Sommelier Utdannelse i 2020. Siden har han vært stolt ansatt i Vinmonopolet og pådratt seg arbeid hos vingårder i Frankrike på eget initiativ.
Thomas har vært foreleser ved et par anledninger, deriblant for skolen der han tok Sommelier utdannelsen sin, NSU.