Soppkurs

lørdag - søndag 08 - 09. sep Oppstart kl. 09:00
Kr 750,-

soppkurs

14-timers soppkurs for nybegynnere og litt viderekommende:
Lørdag 09:00-17:00 & Søndag 09:00-15:00

På kurset vil du lære om de vanligste matsoppene, om de uspiselige og giftige forvekslingssoppene, plukking og oppbevaring av sopp; få en teoretisk gjennomgang av de ulike soppgrupper; lære å skille mellom de ulike soppgruppene og bli kjent med de karakteristiske særtrekkene ved de sikre matsoppene. Du vil også delta på 2 soppturer og få smaksprøver av enkle soppretter.

Teori: Generelt om sopp – spesielt om slektene rørsopper, kantareller, trompetsopper, piggsopper, fåresopper, slørsopper og om enkeltarter innen disse slektene.

Praksis: Plukking og rensing av sopp. Ekskursjon med lunsj i skogen begge dager – ta med matpakke og sitteunderlag. Bestemmelse av funnene fra turen. Oppmøtet på lørdag er på Høylemmen og søndagen avsluttes med soppkontroll på samme sted.

Kurslederen er Ingjerd Beate Nyhus Larsen. Hun har vært soppsakskyndig siden 1988 og underviser til daglig på videregående skole.

Kursavgift: kr 750 både for medlemmer og ikke-medlemmer av Norges Sopp og nyttevekstforening, men det er fint om du vil melde deg inn. Kjøp billett på denne siden eller send sms med påmelding til Lindsay 413 02 396.

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Kjøttrull-sying

tirsdag 29. nov kl. 19:00 - 21:30
Kr 325,- Kjøp billetter
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram