På tid med nytt vinkurs! Denne gangen handler det om den suverene franske rødvinsdruen, Pinot Noir...
En fordypning i Pinot Noir fra Frankrike! Ett land, en druetype: hvor stor kan forskjellene være, hva gjør dem annerledes fra hverandre og er de verdt den høye prisen som de i nyere tid har nådd? Bli med og smak selv under en kveld med vinsmaking hvor vi fordyper oss i fire forskjellige vinregioner som hver gir sitt uttrykk for den sjarmerende og forførende druen Pinot Noir – «Vinverdenens primadonna».
I løpet av kvelden serverer vi:
- – Francois Secondé Coteaux Champenois Sillery Rouge, Champagne
– Berthier L’inédit du Champ-Jacquot Pinot Noir, Loire, Coteaux du Giennois
– Barmès-Buecher Pinot Noir Réserve, Alsace
– Domaine Berthelemot Beaune 1er Cru Clos des Mouches, Burgund, Beaune
Sommelier og vinkonsulent Thomas Hannevig har gleden av å lede dere gjennom denne smakingen. Thomas har vært interessert i vin før han fikk juridisk lov til det og lidenskapelig opptatt av det siden han begynte på Norsk Sommelier Utdannelse i 2020. Siden har han vært stolt ansatt i Vinmonopolet og pådratt seg arbeid hos vingårder i Frankrike på eget initiativ.
Thomas har vært foreleser ved et par anledninger, deriblant for skolen der han tok Sommelier utdannelsen sin, NSU.