Babettes gjestebud

lørdag 08. okt Oppstart kl. 17:30
kr 1500,- Kjøp billetter

Bli med når vi viser filmen 'Babettes gjestebud' og deretter opplever det spektakulære måltidet som er skildret i filmen. Vi har kun 10 billetter igjen og påmeldingsfristen er 25. september!

Filmklassikeren ‘Babettes gjestebud’, basert på Karen Blixens bok av samme tittel, er en meget spesiell fortelling fra en liten nordnorsk bygd i 1870-årene hvor en noe mystisk fransk kvinne har søkt tilflukt etter oppstandene i Paris. Det å vise filmen og i tillegg kunne oppleve måltidet som står som fortellingens høydepunkt, har lenge vært en drøm til Røros kinosjef, Jo Hage, og filmen blir vist på kinoens eget utstyr.

Alle først, kl.17:30, blir gjestene servert en aperitiff (fra vinpakken / à la carte menyen) samt den første av hele fem retter, «Blinis med Rossini kaviar» mens vi får høre et lite foredrag om filmen. Så blir det visning av ‘Babettes gjestebud’. Dette tar 1 timer og 45 minutter. Det blir en kort pause før vi setter oss til bords.

Etterpå, setter vi oss ned til de resterende fire rettene, hvor vi riktig nok har byttet ut den ekte skilpaddesuppen, men har funnet en verdig erstatning. Kokkene Eline Haugan Bordvik og Aleksander Storm, gjenskaper den legendariske nytelsen. De tilrettelegger menyen for allergier, ved behov.

Sommelier, Kim Waldahl Hasund, har plukket ut meget gode viner, som etterligner tett de som er nevnt i boken – én til hver rett – og vi har fristende alkoholfrie alternativer. Du kan kjøpe vinglass eller øl, med eller uten alkohol, à la carte på dagen – eller en spesiell vinpakke, helst på forhånd, på hoopla.no. Merk at drikkevarer er ikke inkludert i billettprisen.

Vi oppmuntrer kveldens gjester til å lese boken på forhånd (spør på biblioteket) og gjerne kle seg ut! Fjøsakademiet tilrettelegger for at det hele skal foregå i vakre og lune omgivelser. Det blir satt opp drosje mellom Røros og Glåmos. Det koster kr 50,- hver vei. Si fra til Lindsay hvis du vil sitte på! Velkommen til Høylemmen 🙂

Marte Garmann,IBY/Rørosmeieriet
Alexander & Eline: foto Marte Garmann IBY/Rørosmeieriet
Sommelier Kim: foto privat


FEM-RETTERS BABETTES FESTMÅLTID

Blinis med Rossini caviar
Rørosrømme, gressløk

Forloren ‘skilpaddesuppe’ (med sjøkrepskraft på sjøkreps fra Frøya)
Fennikel, eple

Fransk vaktel i butterdeig
Foie gras, sherrytrøffel saus, potetmos, aspargesbønner og syltet løk

Et utvalg franske oster (4 typer)
Fikenkompott og kjeks

Baba med rom og fruktsalat
Pisket Rørosfløte og rømme


VINPAKKE 

Pol Roger Brut Champagne 2015
Lustau Amontillado Sherry 30 Years
Phillipe Lancelot Cramant Grand Cru Blanc de Blanc Champagne 2015
Forey Clos de Vougeot Grand Cru 2011
Kopke Colheita Porto 1975
Chatèau Gravas Sauternes 2018
Maxime Trijol Fins Bois 1978 Cognac

*Med forbehold om endring etter tilgang på vin. Det blir muligheten for å kjøpe andre viner à la carte.

ALKOHOLFRI-PAKKE

Balholm Sprudlande Emma Eplemost
Vinosse Sparkling Rosé
Sparkling Apple Pear Williams
Edel Eplemost med Solbær
Real Kombucha Dry Dragon
St.Hallvard Null Stress Rabarbra Limonade

← FORRIGE ARRANGEMENT NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Balderdash

fredag 07. okt Oppstart kl. 18:00
TrondheimBlåsekvintett Les mer

Trondheim Blåsekvintett 50-år!

fredag 14. okt Oppstart kl. 18:00
Les mer

Kjøttrull-sying

tirsdag 29. nov kl. 19:00 - 21:30
Kr 325,- Kjøp billetter
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram