Babettes gjestebud

lørdag 28. mar Oppstart kl. 17:30

En appetittvekkende hyllest til livet! Etter visningen serveres et fem-retters måltid inspirert av den spektakulære film-menyen.

Denne kvelden kan du være med på en visning av filmklassikeren ‘Babettes gjestebud’, basert på Karen Blixens bok av samme tittel – en meget spesiell fortelling fra en liten nordnorsk bygd i 1870-årene hvor en noe mystisk fransk kvinne har søkt tilflukt etter oppstandelsen i Paris. Filmvisningen er et samarbeid med Røros kino: kinosjef Jo Hage vil både introdusere filmen og vise den på kinoens utstyr.

Etterpå setter vi oss ned til et spektakulært film-inspirert måltid, hvor vi har riktig nok byttet ut skilpaddesuppen – men har funnet en verdig erstatning, og det blir hele 5 retter til sammen. Vi har bedt en mesterkokk om å gjenskape dette legendariske nytelse. Sjefskokken Kjell Sund fra Hurtigruten har med seg en kokk, samt egen hovmester og sommelier. Sammen har de plukket ut utsøkte viner til hver rett – og vi har fristende alkoholfrie alternativer. (Kryss av for dette alternativet når du bestiller).

Vi starter med en aperitiff og introduksjon til filmen allerede kl.17:30. Selveste filmen tar 1 time og 45 minutter. Det blir en kort pause før vi setter oss til bords. La oss vite navn på dine bordkamerater hvis dere vil sitte i lag.Vi oppmuntrer kveldens gjester til å lese boken på forhånd (spør på biblioteket) og selv finne inspirasjon til antrekk – men dette er ikke ‘obligatorisk’.

Fjøsakademiet tilrettelegger for at det hele skal foregå i vakre omgivelser – og at dette blir en kveld til å huske lenge. Obs! Vi har en maksimum kapasitet på 50 gjester. Det blir satt opp drosje mellom Røros og Glåmos, kr 100 T/R.

Velkommen til en aften på Høylemmen du vil huske lenge!

 

FEMRETTERS MIDDAG INSPIRERT AV BABETTES GJESTEBUD

Forloren Skilpaddesuppe
Brioche

Bokhvetepannekaker med kaviar
Rømme

Vaktler i sarkofag
Gåselever Trøffelsaus

Franske oster
Toast, frukt og bær

Baba med rom
Glasert fruktsalat Pisket fløte

Kaffe avec

Viner til hver rett, med muligheten for å kjøpe mer!
Alkoholfrie alternativer

 

English synopsis of Babette’s Feast: Beautiful but pious sisters Martine and Philippa grow to spinsterhood under the wrathful eye of their strict pastor father on the forbidding and desolate coast of Jutland, until one day, Philippa’s former suitor sends a Parisian refugee named Babette to serve as the family cook. Babette’s lavish celebratory banquet tempts the family’s dwindling congregation, who abjure such fleshly pleasures as fine foods and wines. 

 

Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram