Babettes gjestebud

lørdag 08. okt Oppstart kl. 17:30
Fra 1750,- Kjøp billett

En unik mulighet til å se 'Babettes gjestebud' og deretter oppleve det spektakulære måltidet som er skildret i filmen.

Filmklassikeren ‘Babettes gjestebud’, basert på Karen Blixens bok av samme tittel, er en meget spesiell fortelling fra en liten nordnorsk bygd i 1870-årene hvor en noe mystisk fransk kvinne har søkt tilflukt etter oppstandene i Paris.

Det å vise filmen og i tillegg kunne oppleve måltidet som står som fortellingens høydepunkt, har lenge vært en drøm til Røros kinosjef, Jo Hage. Han vil selv introdusere ‘Babettes gjestebud’ og vise den på kinoens utstyr. Etterpå, setter vi oss ned til et fem-retters måltid, hvor vi riktig nok har byttet ut den ekte skilpaddesuppen, men har funnet en verdig erstatning. Sjefskokk Eline Haugan Bordvik, assistert av kokken Aleksander Storm, gjenskaper den legendariske nytelsen. De tilrettelegger menyen for allergier, ved behov.

Sommelier, Kim Waldahl Hasund, har plukket ut meget gode viner, som etterligner tett de som er nevnt i boken – én til hver rett – og vi har fristende alkoholfrie alternativer. Merk at drikkevarer er ikke inkludert i prisen for middagen, men kan kjøpes som en egen pakke til en gunstig pris.

Vi starter med en aperitiff og introduksjon til filmen allerede kl.17:30. Selveste filmen tar 1 time og 45 minutter. Det blir en kort pause før vi setter oss til bords. Vi oppmuntrer kveldens gjester til å lese boken på forhånd (spør på biblioteket) og selv finne inspirasjon til antrekk – men dette er selvfølgelig ikke ‘obligatorisk’.

Fjøsakademiet tilrettelegger for at det hele skal foregå i vakre og lune omgivelser. Vi legger ikke skjul på at dette blir en eksklusiv affære – men også en som vil skape minner! Det blir satt opp drosje mellom Røros og Glåmos ved behov.

Marte Garmann,IBY/Rørosmeieriet
Alexander & Eline: foto Marte Garmann IBY/Rørosmeieriet
Kim Waldahl Hasund: foto privat


FEM-RETTERS BABETTES FESTMÅLTID (kr 1.850,-)

Forloren ‘skilpaddesuppe’ (med sjøkrepskraft på sjøkreps fra Frøya)
Fennikel, eple

Blinis med Rossini caviar
Rørosrømme, gressløk

Fransk vaktel i butterdeig
Foie gras, sherrytrøffel saus, potetmos, aspargesbønner og syltet løk

Et utvalg franske oster (4 typer)
Fikenkompott og kjeks

Baba med rom og fruktsalat
Pisket Rørosfløte og rømme


VINPAKKE (kr 1.400,-)*

Pol Roger Brut Champagne 2015
Lustau Amontillado Sherry 30 Years
Phillipe Lancelot Cramant Grand Cru Blanc de Blanc Champagne 2015
Forey Clos de Vougeot Grand Cru 2011
Kopke Colheita Porto 1975
Chatèau Gravas Sauternes 2018
Maxime Trijol Fins Bois 1978 Cognac

*Med forbehold om endring etter tilgang på vin. Det blir muligheten for å kjøpe andre viner à la carte.

ALKOHOLFRI-PAKKE (kr 500,-)

Balholm Sprudlande Emma Eplemost
Vinosse Sparkling Rosé
Sparkling Apple Pear Williams
Edel Eplemost med Solbær
Real Kombucha Dry Dragon
St.Hallvard Null Stress Rabarbra Limonade

English synopsis of ‘Babette’s Feast’: Beautiful but pious sisters Martine and Philippa grow to spinsterhood under the wrathful eye of their strict pastor father on the forbidding and desolate coast of Jutland, until one day, Philippa’s former suitor sends a Parisian refugee named Babette to serve as the family cook. Babette’s lavish celebratory banquet tempts the family’s dwindling congregation, who abjure such fleshly pleasures as fine foods and wines. 

 

← FORRIGE ARRANGEMENT
Les mer

Fluekastekurs

onsdag - torsdag 29 - 30. jun kl. 17:00 - 21:00
Fra 800,- Kjøp billett
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram