Babettes gjestebud

På grunn av Coronavirus-restriksjonene måtte vi dessverre utsette Babettes Gjestebud på ubestemt tid men vi er innstilt på å prøve igjen når omstendighetene tillater det.

Arrangementet var nesten utsolgt og de fleste av våre kunder har valgt å beholde billettene sine. Dette er vi veldig glad for da dette gjør det mye lettere for oss å ta opp tråden senere.

Hvis du likevel ønsker en refusjon, vennligst ta kontakt med meg og du vil få pengene tilbake, minus billettavgiften. Ikke nøl å ringe hvis du lurer på noe! Beste hilsen, Lindsay / Fjøsakademiet, tlf. 413 02 396

En appetittvekkende hyllest til livet! Etter visningen serveres et fem-retters måltid inspirert av den spektakulære film-menyen.

Denne kvelden kan du være med på en visning av filmklassikeren ‘Babettes gjestebud’, basert på Karen Blixens bok av samme tittel – en meget spesiell fortelling fra en liten nordnorsk bygd i 1870-årene hvor en noe mystisk fransk kvinne har søkt tilflukt etter oppstandene i Paris. Filmvisningen er et samarbeid med Røros kino.

Det å vise filmen og i tillegg selv kunne oppleve måltidet har lenge vært en drøm til kinosjef, Jo Hage. Dermed var han lett å spørre om et samarbeid! Han vil introdusere filmen selv og vise den på kinoens utstyr. Etterpå setter vi oss ned til et spektakulært måltid, hvor vi riktig nok har byttet ut den ekte skilpaddesuppen, men har funnet en verdig erstatning – og det blir hele fem retter til sammen. Vi har bedt en mesterkokk om å gjenskape dette legendariske nytelse. Sjefskokken Kjell Sund fra Hurtigruten har med seg eget team med kokk, hovmester og sommelier. Sammen har de plukket ut utsøkte viner til hver rett – og vi har fristende alkoholfrie alternativer. (Kryss av for dette alternativet når du bestiller).

Vi starter med en aperitiff og introduksjon til filmen allerede kl.17:30. Selveste filmen tar 1 time og 45 minutter. Det blir en kort pause før vi setter oss til bords. La oss vite navn på dine bordkamerater hvis dere vil sitte i lag. Vi oppmuntrer kveldens gjester til å lese boken på forhånd (spør på biblioteket) og selv finne inspirasjon til antrekk – men dette er ikke ‘obligatorisk’.

Fjøsakademiet tilrettelegger for at det hele skal foregå i vakre omgivelser – og at dette blir en kveld til å huske lenge. Vi legger ikke skjul på at dette blir en eksklusiv middag – og vi har ikke muligheten for å servere flere enn 50 gjester. Det blir satt opp drosje mellom Røros og Glåmos ved behov.

Velkommen til en aften på Høylemmen du vil huske lenge!

 

FEMRETTERS MIDDAG INSPIRERT AV BABETTES GJESTEBUD
Forloren Skilpaddesuppe
Brioche
Bokhvetepannekaker med kaviar
Rømme
Vaktler i sarkofag
Gåselever Trøffelsaus
Franske oster
Toast, frukt og bær
Baba med rom
Glasert fruktsalat Pisket fløte
Kaffe avec

 

English synopsis of Babette’s Feast: Beautiful but pious sisters Martine and Philippa grow to spinsterhood under the wrathful eye of their strict pastor father on the forbidding and desolate coast of Jutland, until one day, Philippa’s former suitor sends a Parisian refugee named Babette to serve as the family cook. Babette’s lavish celebratory banquet tempts the family’s dwindling congregation, who abjure such fleshly pleasures as fine foods and wines. 

 

Les mer

Fluekastekurs

fredag - lørdag 20 - 21. aug Oppstart kl. 17:00
Les mer

Alpaca

fredag 03. sep Oppstart kl. 00:00
Les mer

Babettes gjestebud

Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram