Babettes gjestebud filmmiddag

lørdag 28. mar Oppstart kl. 17:30

Dette arrangement har fått en ny dato. Billetter som er kjøpt tidligere er gyldige for den nye datoen.

FILMMIDDAG LØRDAG 28. MARS kl.17:30

Denne kvelden kan du være med på en visning av filmklassikeren ‘Babettes gjestebud’, basert på Karen Blixens bok av samme tittel – en meget spesiell fortelling fra en liten nordnorsk bygd i 1870-årene hvor en noe mystisk fransk kvinne har søkt tilflukt etter oppstanden i ParisPariserkommunen.

Å vise filmen og kunne selv oppleve måltidet har lenge vært en drøm av kinosjefen, Jo Hage. Dermed var han lett å spørre om et samarbeid! Han vil introdusere filmen selv og vise den på kinoens eget utstyr. Etterpå setter vi oss ned til et spektakulært måltid, hvor vi har riktig nok byttet ut skilpaddesuppen, men har funnet en verdig erstatning – og det blir hele fem retter til sammen.

Vi har bedt en mesterkokk om å gjenskape dette legendariske måltidet. Sjefskokken Kjell Sund fra Hurtigruten har med seg en kokk til, samt egen hovmester og sommelier. Sammen har de plukket ut utsøkte viner til hver rett mens vi har alkoholfrie alternativer til de som foretrekker det. Det hele foregår i vakre omgivelser på Høylemmen, som blir pyntet litt ekstra for anledningen. Antrekket er fritt – men du må gjerne lese boken og la denne inspirere ditt valg!

Vi starter med en aperitiff og introduksjon til filmen allerede kl.17:30. Selveste filmen tar 1 time og 45 minutter. Det blir en kort pause før vi setter oss til bords og vi regner med å avslutte 22:30. La oss vite navn på dine bordkamerater hvis dere vil sitte i lag.

Velkommen til en aften på Høylemmen du vil huske lenge!

 

FEMRETTERS MIDDAG INSPIRERT AV KAREN BLIXENS BABETTES GJESTEBUD

Forloren Skilpaddesuppe
Brioche

Bokhvetepannekaker med kaviar
Rømme

Vaktler i sarkofag
Gåselever Trøffelsaus

Franske oster
Toast Frukt og bær

Baba med rom
Glasert fruktsalat Pisket fløte
Kaffe avec

Viner til hver rett
Alkoholfrie alternativer

English synopsis of Babette’s Feast: Beautiful but pious sisters Martine and Philippa grow to spinsterhood under the wrathful eye of their strict pastor father on the forbidding and desolate coast of Jutland, until one day, Philippa’s former suitor sends a Parisian refugee named Babette to serve as the family cook. Babette’s lavish celebratory banquet tempts the family’s dwindling congregation, who abjure such fleshly pleasures as fine foods and wines. 

 

← FORRIGE ARRANGEMENT
Les mer

Vinsmaking

lørdag 23. nov Oppstart kl. 19:00
Les mer

Kjøttrull-sying og syltekurs

mandag 25. nov kl. 19:00 - 22:00
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram