Babettes gjestebud

For snart to år siden ble arrangementet Babettes gjestebud Fjøsakademiets første 'korona-offer'. Nå jobber vi for å finne en ny dato, og denne ser ut til å være 30. april 2022.

Film-middagen var nesten utsolgt før avlysningen og de fleste av våre gjester har valgt å beholde billettene sine. Vi gleder oss til å oppleve en appetittvekkende hyllest til livet!

Denne kvelden kan du være med på en visning av filmklassikeren ‘Babettes gjestebud’, basert på Karen Blixens bok av samme tittel – en meget spesiell fortelling fra en liten nordnorsk bygd i 1870-årene hvor en noe mystisk fransk kvinne har søkt tilflukt etter oppstandene i Paris. Filmvisningen er et samarbeid med Røros kino.

Det å vise filmen og i tillegg selv kunne oppleve måltidet har lenge vært en drøm til kinosjef, Jo Hage, og han var da lett å spørre om et samarbeid. Jo vil selv introdusere filmen og vise den på kinoens utstyr. Etterpå, setter vi oss ned til et spektakulært måltid – hvor vi riktig nok har byttet ut den ekte skilpaddesuppen, men har funnet en verdig erstatning. Det blir hele fem retter til sammen. Vi har bedt en mesterkokk om å gjenskape dette legendariske nytelse. Vi har plukket ut utsøkte viner til hver rett – og vi har fristende alkoholfrie alternativer. (Kryss av for dette alternativet når bestillingssiden åpnes).

Vi starter med en aperitiff og introduksjon til filmen allerede kl.17:30. Selveste filmen tar 1 time og 45 minutter. Det blir en kort pause før vi setter oss til bords. La oss vite navn på dine bordkamerater hvis dere vil sitte i lag. Vi oppmuntrer kveldens gjester til å lese boken på forhånd (spør på biblioteket) og selv finne inspirasjon til antrekk – men dette er ikke ‘obligatorisk’.

Fjøsakademiet tilrettelegger for at det hele skal foregå i vakre omgivelser – og at dette blir en kveld til å huske lenge. Vi legger ikke skjul på at dette blir en eksklusiv middag – og vi har ikke muligheten for å servere flere enn 50 gjester, men dette vil gjøre at vi kan holde litt ‘korona-avstand’ i disse usikre tider. Det blir satt opp drosje mellom Røros og Glåmos ved behov.

Velkommen til en aften på Høylemmen du vil huske lenge!

 

FEMRETTERS MIDDAG INSPIRERT AV BABETTES GJESTEBUD
Forloren Skilpaddesuppe
Brioche
Bokhvetepannekaker med kaviar
Rømme
Vaktler i sarkofag
Gåselever Trøffelsaus
Franske oster
Toast, frukt og bær
Baba med rom
Glasert fruktsalat Pisket fløte
Kaffe avec

 

English synopsis of Babette’s Feast: Beautiful but pious sisters Martine and Philippa grow to spinsterhood under the wrathful eye of their strict pastor father on the forbidding and desolate coast of Jutland, until one day, Philippa’s former suitor sends a Parisian refugee named Babette to serve as the family cook. Babette’s lavish celebratory banquet tempts the family’s dwindling congregation, who abjure such fleshly pleasures as fine foods and wines. 

 

Les mer

Håpets Kappe

fredag 11. feb Oppstart kl. 20:00
Les mer

This is what I go out and seek

lørdag 07. mai Oppstart kl. 00:00
Les mer

Fluekastekurs

onsdag - torsdag 29 - 30. jun kl. 17:00 - 21:00
Les mer

Babettes gjestebud

Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram