This is What I Go Out to Seek

lørdag 07. mai Oppstart kl. 19:00
230,- / 100,-

Heidi Skjerve har komponert en sangsyklus for strykekvartett, piano og vokal inspirert av dagbøkene til den amerikanske filosofen Henry David Thoreau...

Forestillingen er multimedia og inkluderer videofremvisning med naturinspirerte bilder. Vi har salg av mat og drikke fra kl.18:00, og barn 16-år og yngre kommer inn gratis.

Thoreaus dagbøker skildrer landskap, flora og fauna i Nord-Amerika på midten av 1800-tallet, men retter samtidig et kritisk blikk på menneskets og samfunnets bruk av naturen: «But most men, it seems to me, do not care for Nature. They would sell their share in all her beauty, as long as they may live, for a stated sum, – many for a glass of rum»

Thoreau beskriver flora og fauna der han levde ved Walden pond i Massachusetts på midten av 1800-tallet, i et landskap som kanskje ikke er så ulikt norske skoger. Han uttrykker tanker om hvordan han ønsker å leve mer i pakt med naturen, om hvordan mennesker og samfunn tar seg til rette i naturen, og han advarer mot vår naturfiendtlige livsførsel – et brennaktuelt tema nesten 200 år senere.

Tekstene blir både lest og sunget; musikken henter inspirasjon fra både impresjonisme, minimalisme, pop og samtidsmusikk, fuglesang og skogens lyder. Heidi Skjerve, som er først og fremst kjent som jazzvokalist og folkesanger, har fått med seg den meritterte samtidsmusikkduoen DonkeyJam med Finn Magnus Hjelland på piano og Karoline Vik Hegge på bratsj, forsterket med musikere fra Trondheims fantastiske strykemiljø!

Medvirkende:
Heidi Skjerve: vokal, komposisjoner
Tora Stølan Ness: fiolin
Rannveig Ryeng: fiolin

Karoline Vik Hegge: bratsj
Kari Nesdal Sandnes: cello
Finn Magnus Fjell Hjelland: piano
Erlend Solli Aune: lyd og bilde

Se her for en smakebit og litt orientering om prosjektet: Videoklipp

Konserten er støttet av Trøndelag fylke og Norsk Kulturfond.

NESTE ARRANGEMENT →
Les mer

Kafé på Høylemmen

onsdag - onsdag 06 - 27. jul kl. 11:00 - 15:00
0,-
Les mer

Vinsmaking

fredag 26. aug Oppstart kl. 19:00
Les mer

Babettes gjestebud

lørdag 08. okt Oppstart kl. 17:30
Fra 1750,- Kjøp billett
Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram