Bestemor sine kake

fredag - lørdag 05 - 06. apr kl. 18:00 - 16:00
Kr 520

Bestemor sine kake / Kake på takke

Kaker til laurdagsnonsmaten slik bestemor laga dei

Kurset går over to dager – eller man kan velge én av dagene:

Fredag kl.18:00-21:00 (3 timer) kr 520,-
Lørdag kl.10:00-16:00 (6 timer) kr 990,-

Fredag: svelekake, natronkake, potetkake/potetlefse, mørlefse/tykklefse.
Lørdag: flatbrød, fiskelefse med mer. Lunsj (fiskelefse, potetstappe og semulegrynsgraut).
Kursavgiften inkluderer alle ingredienser og utstyr, men det er fint hvis du kan ha med forkle og kjevle (både glatt og rutet, hvis du har). Man får med seg hjem bakst på begge dager.

Kursholderen Kari Støfringsdal er pensjonert bonde og utdannet faglærar i husstell med lang erfaring som kurs- og foredragsholder om mat og tradisjoner. Kari er en av forfatterne av ‘Fjordamat – kokeboka for Sogn og Fjordane’, ‘Alle tiders Fjordamat – til høgtider og merkedagar’ og ‘Ta kaka’

Kari beskriver kurset på sin egen dialekt: «Deltakarane vert med og lagar svelekake, natronkake og potetkake/potetlefse. Vi lagar røre og deig, klappar, kjevlar og steiker kakene. Historia om baksten vert fortalt medan vi nyt nysteikte kaker og kaffi. Det blir og kaker til å ta med heim.

Eg demonstrerer korleis deltakarane skal lage deiga til natronkake for at den ikkje skal bli seig, og syner korleis dei klappar og steiker kakene. Så forklarer eg korleis dei lagar røre til svelekake og deig til mørlefse. Nokre av deltakarane lagar så desse. Alle deltakarane får prøve seg på å lage alle typar kake. Vi lagar kaffi og så smakar vi på baksten.

Laurdag lagar vi flatbrød og fiskelefse. Denne dagen startar vi med litt meir teori om baketradisjonar og den rikhaldige takkebaksttradisjonen vi har i heile landet og litt om kvifor det er slik. Eg syner å lage ein porsjon flatbrøddeig, demonsterer kjevling og steiking. Til fiskebrødet skal vi ha semulegrynsgraut. Vi lagar og potetstappe av potetmospulver. Så syner eg kjevling, steiking og innpakking av lefsene. Når dette er gjort får deltakarane prøve seg på laging av flatbrød og fiskebrød, eg går rundt å rettleier etter kvart».

Fjøsakademiet spanderer lunsj og kaffe. Kari lager oppskriftshefte til deltakerne – og alle får med seg selvfølgelig litt bakverk hjem!

Vi har dessverre kun plass til 10 deltaker på hver av dagene. For å få størst mulig nytte av kurset må du være der begge dager men, hvis dette ikke er mulig, kan du delta enten fredag eller lørdag. Gå på billettlinken og velg kategori.

NESTE ARRANGEMENT →

Instagram