Alpaca

fredag 03. sep Oppstart kl. 00:00

Plateslipp med Alpaca

Alpaca Ensemble lanserer sin 10. plate! Opplev noe helt annerledes i Høylemmens lune omgivelser mens du nyter noe godt i glasset. Matsalg og bar/café åpner en time før forestillingen.

Alpacas siste plate inneholder nyskrevne verk for piano, fiolin, cello og klarinett av to kvinnelige samtidskomponister.

Alpaca Ensemble er et fleksibelt ensemble som initierer nyskapende prosjekter innenfor sjangerbrytende samtidsmusikk. På Rehnqvist & Lindquist prosjektet har Alpaca Ensemble fått med seg klarinettist Rolf Borch som, i tillegg til et bredt klassisk repertoar, har et sterkt engasjement for ny musikk – noe som har resultert i over 100 urfremføringer av norske og utenlandske verk.

Karin Rehnqvist er ansatt som professor i komposisjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og har etter en meget produktiv og nyskapende karriere nettopp blitt beæret med Gannevik Foundation stipend – et av de mest ærefulle kulturstipend i Sverige. In Orbit, det største verket på plata, er hennes verk. Det «har blitt utviklet gjennom et sterkt element av improvisasjon i samarbeid med komponisten og musikerne, og eksperimentering med samspill i forhold til forskjellig plassering og bevegelse i rommet» forteller gruppen.

Ellen Lindquist er førsteamanuensis i komposisjon ved NTNU. Ensemblet har samarbeidet med henne flere ganger siden de møtte henne på et kunstneropphold ved Banff Arts Centre i Canada i 2002. Lindquist ble nominert til Edvardprisen 2020 for verket The Sacredness of Trees. På platen finnes fire kortere Lindquiststykker både for trio og solo-besetning.

Alpaca Ensemblet består av:

Else Bø, piano
Sigrid Elisabeth Stang, fiolin
Marianne Baudouin Lie, cello

Fjøsakademiet har blitt erfaren med håndtering av smittevernstiltak ved kulturarrangementer og er veldig opptatt av at vårt publikum skal ha en trygg opplevelse. Billettene kjøpes på forhånd men kan hentes ved døren.

 

Konserten arrangeres med støtte av Kulturrådet

← FORRIGE ARRANGEMENT
Les mer

Fluekastekurs

fredag - lørdag 20 - 21. aug Oppstart kl. 17:00
Les mer

Babettes gjestebud

Les mer

Gavekort fra Fjøsakademiet

Instagram