Vintervollen, 7372 Glåmos

SANG OG MUSIKK

 

 KorMag.sittende

 

DETTE SKJER I 2017

 

Fjøsakademiet tilbyr salg av kompetanse i form av seminarinstruksjon, fløytespil, kordirigering, osv. Det blir også musikk underholdning på låven.

Lindsay dirigerer Sangkoret Sneppen på Tolga, Røros Sangforening (mannskor) på Røros og, i perioder, Kor Magnon på Tydal. Under, kan du lese om aktiviteter fra tidligere år. 

 

 *   *   *

Aktivtet 2016 

Låven ('Høylemmen') ble innvilget som konsertlokalet av Elisabeth Andreassen på 23. april 2016, sammen med to kor - Kor Magnon fra Tydal og Sangkoret Sneppen fra Tolga - dirigert av Lindsay Winfield-Chislett.

Korøvelser 2014 & 2015

Flere kor har vært på besøk til Fjøsakademiet i forbindelse med Lindsays virksomhet som kordirigent. Noen stikker innom for en kaffekopp eller aktiviteter; andre legger opp til seminar eller heldagsøving. Bildet her fra korseminar på Stranda med Moldekoret i september 2014 (tatt av Eli Sunde Eidskrem)

 

LindsayPiano 

Utflukt barne- og ungdomskor 2014

I mai 2014, fikk vi et meget trivelig besøk fra jentene i Schola Cantorum (Molde domkirke). De hadde lagt deres sommeravslutning til Røros og tilbrakte en dag på Glåmos / Vintervollen. Først deltok de i konfirmasjonsgudstjeneste på Glåmos kirke og etterpå laget de spaghetti bolognese på gården og nytet lunsj i det frie. Så var det en maleaktivitet på klasserommet før dagen ble avsluttet med en tur over marken til naboens hundegård:

  SC Glåmos mai 2014SC mai 2014 2
  SC mai 2014 3SC mai 2014 6 SC mai 2014 5

Babysang 2012 & 2013

Babysang er en musikalsk og lekende gruppeaktivitet for voksne og småbarn. Instruktøren leder gruppen gjennom sanger, sanglek og bevegelser. De voksne bestemmer selv hvor aktive de vil være under sangstunden, men de fleste kjenner seg fort trygg i gruppen og, om din baby sover, får du likevel med deg fellesskapet og gode tips hjem.

Aktiviteten passer for småbarn fra noen uker til ca. 3 års. Flere kommer allerede 5-6 uker gammel og fortsetter inntil mor og far er begge tilbake på jobb. Babysang kan også være en fin aktivitet for besteforeldre.

Instruktøren har tre barn, og har selv sett verdien av å synge og danse med barna mens de var små. Hun er profesjonell musiker og kordirigent og har også lang erfaring med å arbeide med barn, småbarn og barnekor etter å ha jobbet i kulturskoler i Møre og Romsdal i 20 år. Hun er tidligere medlem av Foreningen Musikk fra livets begynnelse.

Fjøsakademiet har tidligere drevet en ukentlig babysanggruppe. I dag er mange av landets babysanggrupper tilknyttet kirkens trosopplærings-opplegg. Vårt tilbud vår trosnøytralt / ikke kirkelig, men i konkurranse med det gratise kirkelige tilbudet ble vanskelig å opprettholde. Vi har foreløbig ingen planer for denne gruppen, men får se hva fremtiden vil bringe.. 

VildaBabyGym2BabiesPinkBaby

 

Jeg vil synge julesanger 2012

Hvem ikke er glad i julesanger? Noen elsker å synge de gamle, kjære melodiene - andre ønsker kanskje at de hadde mer selvtillit i forhold til sine egne vokale evner. Begge grupper tilhørere var hjertelig velkommen da vi hadde sangkurs over seks uker på Glåmos skole i forkant av jul 2012. Der lærte deltakerne litt sangteknikk og koste seg med nydelige julesanger! 

Kursholder, Lindsay Winfield-Chislett, er profesjonell musiker og kordirigent, med utdannelse fra London. Hun har dirigert alle slags kor - barnekor, guttekor, Schola Cantorum i Molde domkirke, damekor, mannskor, kirkekor og blandakor. Siden september 2011 har hun dirigert Sangkoret Sneppen blandakor på Tolga og, siden høsten 2015, Røros Sangforening (mannskor). Lindsay har vært vokal-ansvarlig på Elden utendørsspill på Røros, kursholder for flere ’Jeg kan ikke synge’-kurs i regi av Norsk Musikkråd og er ellers mye brukt som seminar-dirigent.

Xmas tree 2013

 

Jazz konsert 2012

4.september, var det duket for konsert med den prisbelønte trompetisten Hayden Powell i Storstuggu på Røros. Publikum fikk høre musikk fra hans da siste utgivelse, The Attic, som mottok strålende omtale i inn- og utland da den kom i høst 2011. Hayden er britisk, men flyttet til Norge bare 2 år gammel. Han studerte på jazzlinja i Trondheim og ved Norges Musikkhøgskole, og livnærer seg nå som musiker og komponist. Han har fått stor oppmerksomhet de siste årene for sin varme klang og originale komposisjoner som bygger bro fra den tradisjonelle jazzen til et moderne, åpent uttrykk. Han har rukket å vinne flere av de mest prestisjefylte jazz-stipender og priser.

"Det er ikke lett å markere seg i Norges mangfold av kreative jazztrompetister. Hayden Powell gjør det – ikke ved elektronikk a la Molvær eller fløyteimitasjon a la Arve Henriksen, men rett og slett ved fulltonende varmt trompetspill med dype jazzhistoriske røtter. Samtidig er Hayden Powells uttrykk nyskapende og moderne så det holder" – Erling Wicklund, NRK.

I 2013 ga Powell ut et nytt album, 'roots and stems' til meget god kritikk. 'Circadian Rythms' ble like godt mottatt i 2015. I februar 2016 spiller Hayden sammen med Natasha Atlas på bl.a. Ronnie Scott's i London. For mer info se haydenpowell.com

HaydenPTrio


Jeg vil synge 2011

'Vet' du at du ikke kan synge? Ønsker du å kunne? På Fjøsakademiet er vi overbevist om at det finnes menn og kvinner i alle aldersgrupper som hadde hatt stor glede av å synge men som er usikre på egen stemme. Mange lurer på hvordan sangstemmen fungerer eller hvordan det er å synge sammen med andre. Eller kanskje du vet at du liker å synge men har ikke lyst å henvende deg til et kor? Derfor ønsker vi å kunne tilby morsomme og lærerike kurs som kan bidra til at flere vil oppdage at de faktisk kan synge.

Enten du har erfaring fra før eller du er helt fersk som sanger kan du melde deg på kurs som 'Jeg vil synge' uten frykt for å bli bedt om å synge solo! Derimot kan du ser frem til et lærerikt kurs med mye godt humør og mange fine sanger..

Det første 'Jeg vil synge' kurset på Fjøsakademiet gikk over seks kvelder i september-oktober 2011 på Glåmos skole. En gruppe blide og forventningsfulle mennesker møtte opp for å lære mer om sangstemmen og for å synge fine sanger sammen. De fleste hadde aldri sunget i kor og noen var ganske spent! Det tok heldigvis ikke lang tid før selvtilliten steg. Latteren satt løst og det musikalske resultatet kunne til tider forbause!

'Jeg vil synge' inneholdte elementer som stemmebruk, oppvarming, hvordan å tolke et notebilde, hvordan å synge flerstemt, å takle det å synge i forsamlinger, hvordan å 'treffe' tonen..

JegVilSynge2011

 

  

 

 

Oppdatert 20.05.17

 

Norsk bokmål

 Følg oss på
 Facebook

Siste nyheter

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Lindsay
på telefon 41 30 23 96
eller send e-post til:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.