Vintervollen, 7372 Glåmos

MALEAKTIVITETER

 Blue2015

Siden det alle første 'Jeg kan ikke male' kurs i juli 2011 har Fjøsakademiet satset sterkt på maleaktiviteter. Hvert år arrangerer vi kurs og workshops for både store og små grupper, med ulike temaer og med svært ulike instruktører. Noen ganger fokuserer vi på å gi folk kunnskap og selvtilliten til å sette i gang mens andre ganger er hovedmålet å gi ny inspirasjon til de som maler regelmessig. Her er en liten oversikt på våre aktiviteter for hobby-kunstnere, både de som er aktuelle, samt et utvalg fra tidligere hendelser:

 

DETTE SKJER I 2018

Ung kunstner våren 2018

Fire-ukers kurs i papier mache for barn og ungdom, rett etter påske.

 

TIDLIGERE ÅR

 

2017: Ung kunstner 6-ukers kurs for barn & ungdom

Mal mennesker med Justin Chirico 
Helgekurs i portrett maling 17.-18. juni 2017

Chirico preparing to paint


Fotoutstilling m/ Bergstaden Fotoklubb 'Jieleme - Livet' 02. juni - 19: juni
Maleriutstilling m/Justin Chirico 18. juni - 19. juni 

Maleklubb Les mer..

Mal med Ivar 2016
Vi fortsatte vår serie av uformelle malekurs med en vennlig workshop ledet av populær lokalkunstner, Ivar Vaa. Det var ekstra koselig å kunne ønske velkommen til en gruppe deltakere fra Tynset male-miljøet denne siste helgen i mai. 

Ivar01 Ivar02 Ivar04 

 

Kulinarisk malekurs 2015
For første - men sikkert ikke siste gang - dro en liten gruppe mat- og maling entusiaster til Abruzzo i Italia for å opplevde et 'kulinarisk malekurs'. Vi hadde tegne- og male-instruksjon på landsby, på stranda og på landet. Gode restauranter med utsøkt mat og vin ble selvfølgelig en del av opplegget :-) I tillegg, lærte gruppen å lage pasta. Neste tur blir forhåpentligvis 2018.

AslaugRuinsGreyBeachPastaClassLindsaySketch

 

Jeg kan ikke male 2015 
'Jeg kan ikke male kurs' var et av våre alle første maleaktiviteter og ble holdt første gang i 2011. Deltakerne likte seg så godt at det førte til etableringen av Fjøsakademiets eget maleklubb, som fortsetter i dag. Etter noen års opphold, tilbad vi kurset igjen i 2015 og det ble like populært som tidligere. Instruktøren, som før, var Lauritz Godøy fra Sunnmøre, og denne gangen hadde han med seg gode hjelpere, Sturla og Eli. Største forskjellen var kanskje at låven nå var blitt utstyrt med lys, varme, kjøkken, toalett, ny inngang og mer.. Som tidligere, ble kurset både kilden til ny inspirasjon for de som har malt før samt muligheten for å 'komme i gang' for helt nygynnere:

JKIM15

 

Maleriutstilling 2014
I september 2014 våget Fjøsakademiets maleklubb medlemmer å still ut sine bilder for første gang. Klasserommet ble forvandlet til galleri og ble slik i hele 3 uker. Ja, det ble til og med noen bilder solgt - veldig oppmuntrende!
HeidiSlegghaugen
CosmosEaselStack

 

Mal med Oddvar 2014
I juni 2014 fikk vi besøk av lokal bonde og kunstner Oddvar Siksjø for å dele noen av sine personlige erfaringer om akrylmaling. Da var alle som kunne tenke seg å få et innblikk i Oddvars maleverden og som ville hente inspirasjon og tips til eget arbeid, hjertelig velkommen - både de som hadde malt fra før og de som hadde aldri før satt en pensel på lerret! Det var et meget trivelige og uformelle workshop hvor pensum ble til underveis og alle fikk både stille spørsmål og jobbe på eget tempo. Elevenes første forsøk til høyre her!

 Oddvar democollage

 

Workshop i hvordan å tegne ansikter 2013
Dette var en workshop for de som alltid har likt å tegne, for de som alltid har hatt lyst å tegne, og for de som var nysgerrig på hvordan en profesjonell kunstner jobber for å oppnå et ferdig produkt. Her fokuserte vi på ansiktet (ansiktsutrykk, form, teknikk..) og instruktøren var godt forberedt på at deltakere ville stille opp med ulike basiskunnskaper.
Kursholder var Svein B. Mjelve, som er utdannet reklametegner hos Westerdals i Oslo og arbeider i dag som reklametegner, illustrator, billedkunstner, tekstforfatter og grafisk designer. Svein driver eget byrå, Mjelve Design i Molde og er ellers en entusiastisk mannskor andre bass og familiemann! Dette var et fantastisk artig workshop som virkelig ga 'verktøy' og som inspirerte til videreøving. Til slutt, overtalte deltakere Svein til å foreta en 'lyn' karikatur portrett av gården leieboer, Thor:
        Thorportrett


Akrylmaling med Ragnhild Bjerkan 2012
Ragnhild Bjerkan bor i Meråker i Nord-Trøndelag, der hun har eget galleri i 2.etasje på Kopperå stasjon. Hun har et vidt spenn i kunsten sin og en stor produksjon men er særdeles kjent for sine fargerike bilder av Røros. Hun er samtidig en usedvanlig flink, blid og engasjert pedagog! I september 2012 took hun en tur til Fjøsakademiet for å instruere i hvordan man maler med akrylfarger. Dette var et grunnkurs med elementer som perspektiv, valg av motiv, fargeblanding, osv. I tillegg, fikk alle deltakere individuell veiledning etter eget nivå. Fjøsakademiet serverte lunsj begge dager og alle tok med seg hjem minst et maleri.

malekursRagnhild

 

Jeg vil male mer 2012
To ganger har instruktør Lauritz Godøy invitert studenter til sitt feriehjem og atelier på Godøy på Sunnmørskysten for en herlig kombinasjon av frisk sjøluft, piknik, besøk til Alnæs fyr (hvor man kan se mange spennende bilder malt av Ørnulf Opdahl), maling og krabbesafari - i hvert fall, krabbespising!
HansLauritzÅlesund

Oppdatert 05.01.16

Norsk bokmål

 Følg oss på
 Facebook

Siste nyheter

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Lindsay
på telefon 41 30 23 96
eller send e-post til:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.