Vintervollen, 7372 Glåmos

Bilde Trio 1

 


KLASSISKE PERLER


Jørgen Larsen (klaver), Margrete W. Hegelund (cello) & Kåre Aambø (obo)

- Et samarbeid med Trondheim Symfoniorkester og Opera

Høylemmen, lørdag 17. februar 2018

Matservering 13:30 & konserten 14:30

 

*     *     *


KONSERTEN er med den kjente pianisten Jørgen Larsen, som har med seg solo-oboisten og solo-cellisten fra Trondheim symfoniorkester. Programet er valgt fra musikernes stort repertoar av klassiske perler og inkluderer Debussys 'Reflets dans l'eau' og Saint-Saints 'Svanen' fra Dyrenes karneval.

Dette er det fjerde arrangementet i vår populære serie 'Musikk & matglede' - den første i 2018 - hvor billettprisen inkluderer både mat og musikk. Vi åpner dørene en time før konserten begynner slik at du kan senke skuldrene og forberede sjelen til å ta imot musikkopplevelsen i hyggelig samvær med andre konsertgjengere.

Menyen for dagen blir et klassisk koldtbord - detaljene / pris kommer snart! Vi har salg av vin og øl.

 
 
*     *     *
 

Jørgen Larsen

Pianisten Jørgen Larsen (1958) er fra Trondheim, og studerte blant annet med Eva Knardahl og Robert Riefling i Oslo og Albert Ferber i London. Allerede i 1980, bare 21 år gammel, ble han ansatt som akkompagnatør ved daværende Trøndelag Musikkonservatorium. Nå er han professor i klaverfag ved utøvende studier på Institutt for musikk, NTNU, ved siden av å være en aktiv solist og kammermusiker - samt orkesterpianist i Trondheim Symfoniorkester.

Blant Larsens samarbeidspartnerer har vært Arve Tellefsen, Bjarne Fiskum, Harald Bjørkøy og Randi Stene. I tillegg har han gitt ut flere CDer. Hans repertoar omfatter over 30 klaverkonserter og solorepertoar som spenner fra Bach til samtidsmusikk. 

  

re Sture Aambø er født i Molde 1957 og startet sin opplæring som oboist i den lokale musikkskolen. Senere utdannet han seg ved Østlandets musikkonservatorium under Erik Niord Larsen og i en kortere periode hos Günter Passin og Albert Mayer i Berlin.

Kåre ble ansatt som oboist og engelskhornist i Trondheim symfoniorkester fra august 1984 og som solo-oboist  fra januar 1992.  Han er initiativtaker og medlem av Midtnorsk Kammerensemble og har turnert over hele Norge, Skandinavia og Europa som oboist i Trondheim blåsekvintett.  Kåre har diverse  plateinnspillinger med TSO, Trondheim blåsekvintett og som freelancer, til sitt navn.

 

Margrete W. Hegelund begynte å spille cello og piano 7 år gammel og vant 'Spill selv' på cello og fikk 2. pris på Ungdommens pianomestre i 1974. Fjorten år gammel, spilte hun cellosolo på Harald Sæveruds jubileumskonserter i Bergen. Hun tok solistdiplom på cello i Stockholm på Edsberg Musikskola i 1985 med Frans Helmerson som lærer.  22 år gammel fikk hun jobb med Trondheim Symfoniorkesteret og har vært solo-cellist der i 31 år.

Ved siden av orkesteret har Hegelund spilt mye kammermusikk og solo. Hun har vært solist med Sveriges Radios Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Oslo Philharmonien, Bergen Philharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester pluss en rekke amatørorkestre.

 
 
 *     *     *
 Viviann Hege

Vår samarbeidspartner, Kaffekråa, er spesialister på lokalmat og står for mye av maten vi serverer.
 
 
 
 *     *     *
 
 
 

Oppdatert 18.01.18

Norsk bokmål

 Følg oss på
 Facebook

Støttespillere

 

tso logo hoy svart