Vintervollen, 7372 Glåmos

hippo

 

Søndager 8.,15.,22. & 29. april (4 uker)

UNG KUNSTNER: PAPIER-MÂCHÉ KURS

kl.12:00-15:00 (16:00)

*         *         *

'Ung kunstner' er navnet på Fjøsakademiets kunst og håndverk tilbud til unge mennesker. Denne gangen tilbyr vi et 4-ukers pappmasjé-kurset i samarbeid med kunstneren Justin Chirico. Målgruppe: 6-18 år. 

PRIS for hele kurset (4 uker): Kr 550,- 

PÅMELDING HER eller til Lindsay tlf 413 02 396. Husk å inkludere betalerens navn samt barnets navn og alder.

*         *         *


MER OM KURSET
Pappmasjé - eller papier-mâché på fransk - er en teknikken hvor modeller og skulpturer lages av en blanding av 'tygd' papir eller tekstiler og en sammenbindende væskesubstans som lim.

Første uken vil deltakerne lære grunnleggende prinsipper om pappmasjé og vil eksperimentere med å lage egen lim. De vil planlegge strukturene som de kommer til å bygge pappmasjen over og de vil forberede filler eller strimler med papir. Etter 4 uker har deltakerne et eller flere ferdig stykke(r) kunst som skal utstilles. Kursdagen den 29. april er utvidet slik at familie og venner kan komme å se på resultatene mellom 15:00-16:00. Da blir det kaffe/saft og kake for alle!

HVA SKAL UNGENE HA MED SEG?
I ukene frem til kursstart skal ungene samle 'søppel' som blir resirkulert til flotte og personlige kunstverk! Dette kan inkludere følgende:

- brukte esker, kartonger og pakninger (for eks. til melk, frokostblanding..)
- eggkartonger
- plast flasker
- bølgepapp
- yoghurtbeger
- mye avispapir
- 2-3 isbokser for å blande lim
- gamle klær - dette blir klissete og rotete :-)
- saks merket med navn
- bred masketeip

Obs! Ikke ta med glansete papir fra ukeblad, og ikke kopimaskinpapir. Heller  ikke metalbokser (som cola). 

INSTRUKTØR Justin Chirico er fra USA men bor på Glåmos. Han har en frisk og spennende holdning til visuell kunst som en utøvende kunstform og har tidligere vært gatekunstner i New York. Som mennesker er han lekende og kreativ og glad i å jobbe med barn. I 2017 ble han engasjert til å være kunst-utøver og gledesspreder på barnefestivalen, Miniøya i Oslo.

 

Spørsmål: Lindsay tlf 413 02 396 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

UK8 UK6

       

 

 

 

  

 

Oppdatert 13.03.18

Norsk bokmål

 Følg oss på
 Facebook

Siste nyheter

Støttespillere

 

tso logo hoy svart