Vintervollen, 7372 Glåmos

UK2

 

Søndag 8.,15.,22. & 29. april

UNG KUNSTNER: PAPIER-MÂCHÉ KURS

kl.12:00-15:00 (16:00)

*         *         *

'Ung kunstner' er et samarbeid med den profesjonelle kunstneren Justin Chirico og er rettet mot lokale barn og unge mennesker som vil eksperimentere med visuell kunst, for moro eller fordi de har ambisjoner - gjerne begge deler!

PRIS for hele kurset (ingen dropin): Kr 550,- 

PÅMELDINGFyll ut skjemaet eller send beskjed til Lindsay tlf. 413 02 396. Husk å inkludere betalerens navn samt barnets navn og alder.

 

*         *         *

 

Det første Ung kunstner kurset, i 2017, handlet om tegning / maling med oljepasteller, vannfarger og akryl med temaet 'dyrelivet'. Nå tilbyr vi et 4-ukers kurs i teknikken med det franske navnet 'papier-mâché' - eller pappmasjé på norsk - som er en blanding av 'tygd' papir eller tekstiler og en sammenbindende væskesubstans som lim.

Første uken vil deltakerne lære grunnleggende prinsipper om pappmasjé og vil eksperimentere med å lage egen lim. De vil planlegge strukturene som de kommer til å bygge pappmasjen over og de vil forberede filler eller strimler med papir. Arbeidet utføres i løpet av hele kurset og til slutt har barna et ferdig stykke kunst som skal utstilles. Uke 4 er utvidet slik at familie og venner kan komme å se på resultatene mellom 15:00-16:00. Da blir det kaffe/saft og kake for alle!

HVA SKAL UNGENE HA MED SEG?
I ukene frem til kursstart skal ungene samle brukte (og tomme!) esker, kartonger og beholdere - som, for eksempel, melk- eller juskartonger, eggkartonger, plast flasker, bølgepapp, frokostblanding pakninger, yoghurtbeger. I tillegg trenger de:

Mye avispapir
Farget papir (trengs ikke første uken)
2-3 isbokser for å blande lim
Gamle klær - dette blir klissete og rotete :-)
Saks merket med navn
Bred masketeip

Obs! Ikke glansete papir fra ukeblad, ikke kopimaskinpapir og ikke metalbokser (som cola).

Allerede nå kan barna begynne å samle 'søppelet' som blir til resirkulert til flotte og personlige kunstverk.  

Målgruppe: 6-18 år. 

 

INSTRUKTØR Justin Chirico er fra USA men bor på Glåmos. Han har en frisk og spennende holdning til visuell kunst som en utøvende kunstform og har tidligere vært gatekunstner i New York. Som mennesker er han lekende og kreativ og glad i å jobbe med barn. I 2017 ble han engasjert til å være kunst-utøver og gledesspreder på barnefestivalen, Miniøya i Oslo.

 

Spørsmål: Lindsay tlf 413 02 396 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

UK8 UK6

       

 

 

 

  

 

Oppdatert 31.01.18

Norsk bokmål

 Følg oss på
 Facebook

Støttespillere

 

tso logo hoy svart